ski centar tornik skijalista srbije zlatibor tornik cigota ribnica zmajevac bob na sinama avantura park

Ski centar Tornik je skijaški centar koji se nalaze u sastavu javnog preduzeća Skijališta Srbije. Kroz dugogodišnje ulaganje u ovaj ski centar, Zlatibor kao planina sa najvećim turističkim potencijalom u Srbiji poseduje u svojoj ponudi savreneni skijaški centar pun sadržaja koji doprinosi da turisti koji dođu na ovu predivnu planinu osete čari zravog života i opuste se uz aktivan odmor na planini.

Ski centar Tronik se nalazi nekih desetak kilometara udaljen od Kraljevih voda (centar Zlatibora). Prostire se na visini od 1110m - 1496m. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar ne zavisi od količine snežnih padavina tokom zimske sezone. Staze su savremenim sredstvima i velikim iskustvom stručnih ljudi koji rade u ski centru Tornik izuzetno dobro pripremljene.

Svoju zabavu na ski stazama Ski centra Tornik nalaze podjednako i rekreativci i profesionalni vozači skija i dasaka. Dva kafe restorana u toplom planinskom ambijentu daju mogućnost da se posetioci ugreju i uživaju uz neko toplo piće ili dobru hranu. Za sve one koji nemaju svoju ski opremu u okviru tu je i ski servis sa najkvalitetnijom ski opremom za iznajmljivanje po pristupačnim cenama.

U ski centru Tornik nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Otvoren je i jedan od najtraženijih HIT sadržaja i atrakcija u skijalištima širom sveta BOB na šinama i avantura park. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.

Posetite nas i uživajte u svakom trenutku koji vam pruža odmor i zimovanje na planini.